Natura - Aktiv ferie ved Østersøen

Lillebælt er en del af Østersøen - eller 'Det Baltiske Hav'. Østersøen er kendetegnet ved det indhav som forbinder Danmark og Tyskland. Kysterne omkring dette hav er af mange forbundet med gode ferieminder og en aktiv feriedestination.

NATURA arbejder på at udvikle og forbinde aktive ferieformer såsom; cykling, vandring, fiskeri, vandsport og aktiviteter på stranden. På denne side kan du løbende holde dig orienteret om de mange muligheder der findes i Fredericia og Middelfart ved Lillebælt. Følg også Facebook, Youtube og Instagram.

Ved Lillebælt er der basis for en bred vifte af udendørs aktiviteter/friluftsaktiviteter, der henvender sig til hele familien. Både de mere hardcore udendørs aktiviteter som f.eks. dykning, havkajak, roning, orienteringsløb og de mere bløde aktiviteter som badning, ridning, vandreture og lystfiskeri. Dykning i Lillebælt, med fokus på området ved Søbadet i Middelfart er særligt egnet for øvede og rutinerede dykkere. Læs meget mere her om dykning i Lillebælt.

Et af de helt store hit af udendørs aktiviteter er sejlture og vandsportaktiviteter. I sommermånederne er der et hav af disse udendørs aktiviteter. Eksempelvis Stand On Top Paddle, Sit On Top Kajak, Safari på Lillebælt, Familiesejlads, Havkajak udlejning, Kanoudlejning med mere.

Området byder også på natur og kulturhistoriske oplevelser for hele familien i form af guidede ture langs kysten ved. f.eks. Trelde Næs eller Snoghøjgårdparken.

Vandsport og andre aktiviteter ved Lillebælt i Fredericia og Middelfart

Foto: Naturaaktiv.com

Det særlige ved Lillebælt

Naturen i Lillebælt området nydes af mange mennesker, som sejler, fisker, bader eller på andre måder oplever landskabet og dyrelivet.

Lillebælt kan med en bredde på mindre end 1 km minde om en flod. Ud over de kraftige strømninger er bæltet præget af mødet mellem Østersøens brakvand og Nordsøens saltvand. Det betyder at der ofte forekommer en kraftig lagdeling mellem vandmasserne. Disse forhold kombineret med de geologiske forhold skaber unikke levebetingelser for planter og dyr. Det er en af mange årsager til at netop Lillebælt er et fantastisk sted at besøge.

I Lillebælt lever omkring 3000 marsvin. Det er en helt særlig oplevelse at komme tæt på marsvinet, verdens mindste hval, og det kan du ved og i Lillebælt. I dag er marsvinet fredet, og heldigvis for det. Det betyder nemlig, at du, bl.a. på Hvalsafari ture med Aventura og Mira3, kan opleve marsvinene i Lillebælt. Går du ud til Strib Fyr og stranden omkring, er der også gode chancer for at se marsvin fra land. På Fredericia-siden er der gode chancer for at se Marsvin omkring Snoghøj ved den gamle Lillebæltsbro.

 

Del denne side