Museer og udstillinger

Lillebæltområdet byder på adskillige kulturelle og historiske oplevelser og udstillinger. Diverse museer, Fredericias volde, marsvinjægerne, Humlemagasinet, Psykiatrisk Samling, samt en masse særudstillinger.

CLAY Keramikmuseum Danmark

CLAY Keramikmuseum Danmark

I meget smukke omgivelser, og med udsigt til Lillebælt, kan du nyde roen og de unikke keramiske kunstværker på CLAY - enestående specialmuseum for keramik.

Fredericia Bymuseum

Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, fortrinsvis siden byens grundlæggelse i 1650. 

Strib Automobilmuseum

Oplev en unik samling af køretøjer fra en svunden tid med udsigt til Lillebælt.

Lillebælt-Værftet i Gl. Havn

Vil i løbet af sommeren huse 5 spændende Åbent Hus søndagsarrangementer.

Middelfart Museum

Særudstillinger, Café og museumsbutik

Henner Friisers Hus

- udstilling om Middelfart og marsvin/marsvinjagt.

Psykiatrisk Samling

I dag drives det psykiatriske museum af Middelfart Museum. Det fremstår som symbol for den bagvedliggende kulturhistorie om Middelfarts Sindssygehospital.

Humlemagasinet

Her kan du se en unik porcelænsdukkesamling af den danske kongerække. Oplev også museet for den lokalfødte viseforfatter, Sigfred Pedersen. Se samlingen af alverdens øl eller gå tur i besøgshaven på 10 tdr. land.

Bunkermuseum

Bunkermuseet i Fredericia er indrettet under jorden i en af de oprindelig 70 civile beskyttelsesrum fra Besættelsen i 1940-45.

Museerne i Fredericia med en kyndig guide

Med en kyndig guide ved gruppens side kan turen også gå til byens museer. I Bunkermuseet går man under jorden og ser en dobbeltbunker indefra. På bymuseet får gruppen et indblik i hvordan livet blev levet i gamle dage. Se de flotte billeder af landmanden, der drev sine køer gennem gaderne og de mange gamle landbrugsmaskiner. Eller oplev ægte markedsstemning, og se hvorfor Fredericia Købestævne engang var landets største. Hvis turen går langs Østerstrand - øst for centrum - kan Kastellet og Krudttårnet give den besøgende indsigt i historiens gang. Se flere forslag til guidede ture, samt priser her.

Guidede ture

Med udgangspunkt i Fredericias historiske bymidte, Middelfarts gamle bydel, eller den skønne natur, arrangeres der året rundt guidede ture for grupper.