Krydstogt i Fredericia

I Fredericia er vi stolte af at vi hvert år modtager krydstogtskibe fra hele verden. På anløbsdage summer der af liv i byens gader og der bliver talt mange forskellige sprog. Butikkerne har som regel åben og det tiltrækker mennesker fra nær og fjern. Desuden er der en masse aktivitet på kajen og der er mulighed for at se skibet tæt på. 

Kom ned på kajen ved ankomst og afgang og oplev den helt specielle stemning eller gå en tur på volden og se de store skibe, når du kigger ned mod havnen langs de snorlige gader.

Læs mere om skibene

Hvis du er nysgerrig omkring de store krydstogtskibe som lægger til kaj i Fredericia kan du læse nærmere her.

Hvorfor er Fredericia krydstogtdestination?

Det ene store krydstogtskib efter det andet har lagt vejen forbi Fredericia. Det er der mange gode grunde til og her kan du læse lidt om dem. 

Hvad synes krydstogtgæsterne?

Krydstogtskibene bringer turister fra hele verden til Fredericia. Her kan du se hvad en håndfuld af gæsterne synes om byen. 

Krydstogtanløb i 2018

I 2018 får Fredericia besøg af otte skibe.

Braemar - 10. maj

Ocean Majesty - 8. juni

Saga Sapphire - 9. juni

MSC Preziosa - 15. juni

AIDAcara - 16. juni

Viking Sun - 2. juli

Serenade of the Seas - 1. august

Viking Sky - 1. oktober

Top 10 attraktioner - Fredericia

I Fredericia kan du opleve teater i særklasse, storslået natur og en spændende historie.

Bridgewalking

På konstruktionen af Den Gamle Lillebæltsbro kan du nu gå Bridgewalking (brovandring).

Fredericia

Som fæstningsby har Fredericia spillet en hovedrolle i Danmarks-historien. Her findes et af de største og mest velbevarede fæstnings-anlæg i Europa. Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 1650. Anlægget skulle beskytte overgangen fra Jylland til resten af kongeriget mod fremmede krigsmagter. Det gjaldt f.eks. svenskerne, som besatte og ødelagde byen i 1657. Kampene ved Fredericia den 5. og 6. juli 1849 danner grundlaget for en af de mest berømte fortællinger i den danske krigshistorie. I 1864 indtog østrigerne Fredericia - men denne gang uden kamp. Siden da har Fredericia været et fredeligt og dejligt sted at bo og besøge.

Naturoplevelser i Fredericia/Middelfart

Naturen

Middelfart og Fredericia har naturoplevelser med udsigt til mere.

6. Juli-Dagene i Fredericia

Kom til 6. Juli-Dagene i Fredericia fra 5.-7. juli og oplev historiske vingesus, soldater fra 1849, musik og parader i gaderne, kanonsalutter, shopping, madboder og 6. juli Jazz Festival.

Fredericia Bymuseum

Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, fortrinsvis siden byens grundlæggelse i 1650. 

Fredericia Teater

Fredericia Teater er kendt både nationalt og internationalt for sine anmelderroste, originale musicals.

Shopping på gågaden i Fredericia

Shopping i Fredericia

Fredericia byder på shopping med udsigt - til Lillebælt på den ene side og Fredericia Vold på den anden side. Gå på opdagelse i byens mange butikker og nyd en kop kaffe på et af de hyggelige caféer.

Kanalbyen ved Lillebælt

Kanalbyen ved Lillebælt bliver en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.