Hvalsafari

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve den lille hval, marsvinet, på tætteste hold. Marsvinet kan blive 25 år og ca. 1,8 meter langt og veje godt 60 kilo. Siden middelalderen har Lillebælt ml. Middelfart og Fredericia været hjemsted for et marsvinsjægerlaug som drev en velorganiseret jagt, hvor man kunne drive marsvinene ind på det lave vand i Gamborg Fjord ved Svinø. Jægerne brugte dyrenes gode spæklag til lampeolie, som således var en vigtig del af byens overlevelse. Marsvinet blev fredet i 1967.

Planche om marsvinet.

Kom med på Hvalsafari

Hvalsafari med guide fra Gl. Havn i enten Fredericia eller Middelfart. Oplev marsvinet trække luft i vandoverfladen og lyt til deres kliklyde.

Tag på hvalsafari med galeasen AVENTURA eller turbåden Mira3,
Marsvinetur med Zille-1.

Book online på vores oplevelsesbooking.

NB: Når du køber billet til hvalsafari med AVENTURA, så er der inkluderet et besøg på Henner Friisers Hus hvor du kan opleve udstilling om marsvin og marsvinjægerne.

Book Hvalsafari

Oplev en af verdens mindste hvaler - prøv om du kan nå at tælle dem!

Sejlture for grupper

Ønsker du at leje en turbåd eller fiskekutter som gruppe (>10 personer), så kan du lave en gruppeforespørgsel via dette link

Gruppeforespørgsler

Formidling af marsvin-historien

I 2013 indførte Marsvinlauget i Middelfart en årlig Marsvindag, hvor hele den spændende historie bliver fortalt. Der er bl.a. optog gennem Middelfart med musik, og besøg ved Middelfarts "marsvinbrønd". Udover Marsvindagen, så bliver historien formidlet på sejlturene fra Middelfart Gl. Havn på Hvalsafari ombord på AVENTURA og Mira3, samt fra Skærbæk ombord på Zille-1

Hvalsafari fra galeasen AVENTURA

Tag med ud på hvalsafari med Galeasen AVENTURA i Middelfart. Vi sejler ud fra Middelfart Gl. Havn, og ud på Lillebælt; under de to Lillebæltsbroer og ud til "Snævringen".
 

Havkajak, Kano og Bådudlejning

Du kan du leje Havkajakker ved Strib og Vejlby Fed Strand og padle ud på det smukke Lillebælt.

Book Havkajak direkte på vores oplevelsesbooking eller hos Get Outdoor i Fredericia.

Lej en Kano og sejl ud på Gamborg Fjord der byder på stille vand og masser af steder til at nyde den medbragte picnickurv.

Kanoudlejning

Du kan leje motorbåde i Middelfart og Fredericia.

Bådudlejning