Fredericia i dag

Fredericia er meget mere end fæstningsværk og krigshistorie. I dag er det en by i rivende udvikling og forandring.
Den historiske vold fungerer i dag både som historisk attraktion og som en stor grøn bypark. Volden og de snorlige gader er sammen med Fredericia Teater, krydstogtturismen, MesseC og den smukke natur blandt byens største kendetegn. Derudover er Fredericia kendt som et logistisk knudepunkt med et stort erhvervsliv.

Et stort område på havnen hvor der før var skibsværft og kemikalievirksomhed, er i dag ved at blive omdannet til Kanalbyen - en ny attraktiv bydel med både bolig, detail og erhverv.
Byens grundlægger Frederik III måtte opgive sine dyre drømme om at efterligne Venedig i Fredericia, men ideen er nu taget op igen. Planerne for den nye bydel er inspireret af de gamle tegninger fra 1600-tallet, så det bliver en kanalby.
De attraktive lejligheder der i disse år opføres i Kanalbyen får udsigt til Lillebælt, den nye Lillebæltsbro, Fyn, legesyge marsvin og krydstogtsskibe!
Området huser i udviklingsperioden en lang række midlertidige aktiviteter som byhaver, pop-up butikker og sportsfaciliteter. Du kan læse mere om Kanalbyen i linket til højre.
Samtidig med forvandlingen af området, har man benyttet lejligheden til at klimasikre hele havneområdet.

Kanalbyen bliver en direkte forlængelse af det eksisterende centrum. Fredericia har i dag 1,4 km gågade og over 120 butikker og spisesteder i midtbyen. Og så der teatret! Fredericia Teater er kendt både i hele Danmark og internationalt for sine enestående forestillinger. Den Danske Scenekunstskoles Musicalakademi ligger ligeledes i Fredericia, som det eneste sted i landet.

Fredericia er hjem for en lang række store virksomheder. Den centrale beliggenhed i landet er uden tvivl et af de store trækplastre for erhvervslivet i Fredericia.
I flæng kan nævnes Forsvaret, Ørsted Energy, Shell, Carlsberg, DSB, PostNord og Arla. En af Danmarks største havneoperatører ADP ligger også i Fredericia og senest har Google købt en stor grund ved kommunens store erhvervskvarter DanmarkC, hvor også den danske logistik- og transportsektor holder til i stor stil.
Mange kender også Fredericia fra besøg på messer og træf i MesseC, som er Danmarks tredjestørste messecenter.

Fredericia er et trafikalt knudepunkt for både motorvejsnet og jernbanenet. Det er heller ikke uden grund at Fredericia Banegård er en af de største og mest travle i landet. Der går ligeså mange daglige afgange fra Fredericia som fra Aarhus H. Selvom en del af industrien på Fredericia Havn er blevet nedlagt, er havnen stadig en af Danmarks største – faktisk den største målt på godsomsætning.

En blomstrende krydstogtturisme har været under opsejling i Fredericia gennem de senere år. Byen modtager flere og flere skibe og mange af de store krydstogtrederier har fået øjnene op for Fredericias muligheder. Byens nærhed til attraktioner og udflugtsmål og havnens faciliteter er selvfølgelig blandt de store fordele. Men det er også muligheden for anløb i gåafstand fra centrum og de historiske seværdigheder i byen der får rederierne til at vælge Fredericia. I rubrikken til højre kan man læse mere om krydstogtturismen i Fredericia.

I dag bor der lidt over 51.000 mennesker i Fredericia Kommune – heraf godt 40.000 i selve Fredericia by. Indbyggertallet er i vækst så hvert år kommer flere til.

Så det er ikke så ringe endda - som vi siger på jysk!

Del denne side

Kanalbyen ved Lillebælt

Kanalbyen ved Lillebælt bliver en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.

Fredericia Teater

Fredericia Teater er kendt både nationalt og internationalt for sine anmelderroste, originale musicals.

Hvorfor er Fredericia krydstogtdestination?

Det ene store krydstogtskib efter det andet har lagt vejen forbi Fredericia. Det er der mange gode grunde til og her kan du læse lidt om dem. 

Festivaler og Events

I Middelfart og Fredericia afholdes der hvert år mange forskellige festivaler og årligt tilbagevendende events. 

Shopping på gågaden i Fredericia

Shopping i Fredericia

Fredericia byder på shopping med udsigt - til Lillebælt på den ene side og Fredericia Vold på den anden side. Gå på opdagelse i byens mange butikker og nyd en kop kaffe på et af de hyggelige caféer.