Søbadet i Middelfart ved Lillebælt

Diving Denmark Lillebælt tilbyder dykkerspots i særklasse

Diving Denmark Lillebælt tilbyder dykkerspots i særklasse Udfordrende vægdyk, strømdyk og dybdedyk direkte fra stranden har gjort Lillebælt området til et af Nordeuropas bedste dykkersteder. I år indvies tre nye undervandsstier og samtidig er seks spritnye dykkerferietilbud klar.

Variation og tilgængelighed er nøgleord for dykning i det smalle bælt "Lillebælt", som forbinder fastlandet med resten af Danmark. Dér, hvor Lillebælt er smallest ligger købstaden Middelfart, og inden for en radius af blot 10 kilometer kan området præstere 19 attraktive dykkersteder. Den stærke strøm skaber liv og mangfoldighed i flora og fauna. Især er "Væggen", som strækker sig flere km gennem havoverfladen, fyldt med liv, store kolonier af søpunge, lyserøde jordbærpolypper og kæmpemæssige sønelliker.

Vidste du, at sønelliken jager med ”bue og pil". Udforsk de 3 nye undervandsstier langs to større stenrev. Stierne er 50 meter lange og tilgængelige året rundt. Den ene er velegnet til flaskedyk for begyndere, den anden har en dybde på 20 meter og er målrettet erfarne flaskedykkere. Begge stier er udstyret med en række info-skilte, der fortæller om oplevelser undervands. Om tangsprællen med antifryse-proteiner i blodet og ålekvabben, der føder op til 300 levende unger. Om buskhovedet, der gemmer sig i huler på revet, og om sønelliken der jager med ”bue og pil". Nybegyndere kan udforske snorkelstien, der indbyder til opdagelser i livet under vandet.

Ferieresort, camping eller hotel? Uanset om man har hang til gourmet, Bed & Breakfast eller campingliv med skov og strand som nærmeste nabo har Middelfart ved Lillebælt attraktive tilbud. Diving Denmark Lillebælt tilbyder seks forskellige dykkerferie tilbud. Sidste skud på stammen er et ophold på Middelfart Ferieresort. Resortet rummer 120 huse med plads til seks personer og er udstyret med skyllefaciliteter, tørrerum til dykkerudstyr og egen luftfyldestation.

Gode faciliteter Naturens gavmildhed suppleres af luftfyldestationer og andre faciliteter, der lever op til kræsne dykkerturisters forventninger. Desuden står erfarne instruktører fra Fyns Dykkercenter klar til at hjælpe med udstyr, uddannelse og certifikater og tager gerne dykkere med på prøvedyk og guidede ture i båd.

Fakta:

  • Lillebælt er smalt og dybt. Det smalleste sted er blot 1 km bredt. Dybden er et sted helt ned til 80 meter.

  • Diving Denmark er et samarbejde mellem Lillebælt og det sydfynske Øhav. Lillebælt er kendt for sine naturdyk- strøm- og dybdedyk, mens Det sydfynske Øhav har mange gode vragdyk. Bl.a. dyk på færgen Ærøsund.

  • Et detaljeret kort med alle spots, GPS koordinater, dybdeoplysninger, sværhedsgrad, faciliteter, og overnatningsmuligheder kan fås online på: www.visitlillebaelt.dk eller ved henvendelse på de lokale turistinformationer i Middelfart og Svendborg.

  • Bridgewalking på den gamle bro over Lillebælt er et spritnyt tilbud til turister, der vil til tops med en guide og vandre på broens 'tag' i 60 meters højde.

  • Havet er omdrejningspunkt for langt de fleste oplevelser i Lillebælt-området. Også smags- og kulturoplevelser venter. I alt findes 70 bookbare oplevelser på www.lillebaelt-waters.dk

Del denne side