Cykelferie - aktiv ferie for alle

Lillebælt har cykeloplevelser til alle - uanset om du er motionist, erfaren cykelturist på tur med telt eller camperende børnefamilie. Lillebælt er en aktiv legeplads for cykelferien: Korte afstande, gode cykelstier og masser af naturoplevelser. Tag på cykeltur langs kysten ved Lillebælt og se de imponerende broer. Bo på et af vores mange gode overnatningssteder og cykel derfra ud på en af vores spændende cykelruter i området.

Mountainbike spor

Skal cykelferien foregå med ræs på mountainbike, så ligger Middelfart og Fredericia i hjertet af Danmark. Her når du flere attraktive mountainbike spor på Fyn og i Jylland indenfor 1 times kørsel. Her kan du udfordre dig op og ned af bakke, i stærke kuperede terræner, og på spor som er indrettet som decideret mountainbike spor.

Oplev Lillebælt på cykel

Ved Lillebælt er oplevelserne og attraktionerne tæt på hinanden. Uanset om du overnatter på campingplads, vandrehjem eller på hotel, kan du på kort tid cykle ud i naturen. Samtidig er du hele tiden i nærheden af tre gæstfrie byer på din rute.

Får du en defekt, er der altid cykelsmede lige i nærheden.

Ved alle kirker i Middelfart kommune findes der cykelpumper og fra medio maj 2018 er der også bord&bænke sæt samt skraldespande - perfekt til et hvil, lidt forfriskninger og optankning af vand og luft  Er du til lidt kulturhistorie på vejen, kan du ved hver enkelt kirke scanne QR koden som sidder ved cykelpumpen og læse om kirkens historie.

Østersøruten N8

Østersøruten N8

Danmarks nye nationale cykelrute 8 – Østersøruten binder det sydlige Danmark sammen. Den 820 km lange rute fører dig bl.a. forbi Lillebælt-området.

Cykelruter

Skønne cykelruter i Lillebæltområdet. Ved Lillebælt findes der over 200 km skiltede cykelstier bestående af nationale, regionale og lokale ruter.

Cykelruter Fredericia/Middelfart

Cykeludlejning

Der er flere muligheder for leje af cykel i Lillebælt området

Cykelsmede Middelfart/Fredericia

Cykelsmede

Hvis uheldet er ude, og cyklen skal lappes, eller på anden vis repareres, så er der heldigvis hjælp at hente.

Cykelferie ved Lillebælt

Området ved Lillebælt er oplagt til en cykelferie. Der er mange forskellige overnatningsmuligheder og du kan kombinere din cykelferie med andre naturaktiviteter eller vælge en mere idyllisk cykelferie med natur og kultur i højsædet.

Hvis du er på cykelferie, kan de certificerede Bed+Bike overnatningsmuligheder være særligt interessante. 

Bed+Bike overnatningssteder er perfekte for cykelturister. For at få et Bed+Bike certifikat skal overnatningsstederne bl.a. tilbyde: 

Sikker opbevaring af cykel
Tilgængeligt lappegrej
Tørremuligheder
Informationsmateriale og meget mere. 


Bed + Bike certificerede overnatningssteder

Overnatningssteder som er Bed + Bike certificerede skal leve op til en række krav. Se dem her.

Oplevelsesbooking

Book oplevelser - KLIK HER

Et væld af oplevelser - Hvalsafari, kanoudlejning, bådudlejning, Safari på Lillebælt, Sit On Top Kajak, Stand Up Paddle, træklatring, snorkling, prøvedyk og historiske ture m.m.

Naturoplevelser i Fredericia/Middelfart

Naturen

Middelfart og Fredericia har naturoplevelser med udsigt til mere.

Museer i Fredericia og Middelfart

Museer

Er interessen for historisk kunst stor, så byder Lillebæltområdet på adskillige kulturhistoriske oplevelser og udstillinger rundt omkring i Middelfart og Fredericia.

Spisesteder/Restauranter

Spisesteder, barer og byliv

Hold helt ferie og lad dig forkæle med god mad i områdets attraktive spisesteder

Madpakke/Sandwich

Madpakke/Sandwich

Køb den hos en af vores lokale slagtere, og få mad med på turen af høj kvalitet.