Arkitektur og Kirker

Hvis du er interesseret i arkitektur, kan du finde en bred vifte af både historisk og moderne arkitektur i Middelfart og Fredericia. Du kan f.eks. besøge Middelfarts havnefront og kulturhus, som ligger smukt placeret med udsigt til begge Lillebæltsbroer. Fredericia er hjem for historiske bygninger og anlæg, men har også moderne arkitektoniske projekter på vej. Et stort areal på havnefronten er ved at blive udviklet til en ny bydel med kanalsystemer og arkitekttegnede bygninger. Desuden er der fundet en vinder i arkitektkonkurrencen om fornyelse af Fredericia Vold.

Er du særligt optaget af kirker og kirkearkitektur byder både Fredericia og Middelfart også på en lang række flotte kirker - nye såvel som gamle. 

Kanalbyen ved Lillebælt

Kanalbyen ved Lillebælt bliver en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.

Kulturøen i Middelfart_fristelsernes ø

Middelfarts nye bycenter, rådhus og kulturø

En ny bydel bestående af 40 boliger, butiksarealer, et stort nyt rådhus og et kulturhus på fristelsernes ø.

Meldahls Rådhus

Det flotte rådhus overlevde heldigvis Preussernes bombardementer i 1864 krigen. I dag fremstår rådhuset som en historisk perle og et fint eksempel på dansk bygningsarv. 

KulturØen

KulturØen

Den skulpturelle bygning indeholder biograf, turistinformation, og Danmarks smukkeste bibliotek. Her har du gratis hotspot til din laptop.

Den Gamle Lillebæltsbro

Den Gamle Lillebæltsbro

Opført 1925-1935. Gå en tur over den Gamle Lillebæltsbro og indtag den smukke udsigt over byen, bæltet og bøgeskoven.

Den Nye Lillebæltsbro, Fredericia/Middelfart

Den Nye Lillebæltsbro

Opført 1965-1970. Broen blev bygget for at aflaste og overtage en stor del af vejtrafikken fra Den Gamle Lillebæltsbro. Den Nye Lillebæltsbro har tre motorvejsspor i hver retning.

Danmarks Port, Fredericia Vold

Arkitektkonkurrence: Fredericia Vold

Den historiske vold i Fredericia står over for et stort arkitekttegnet fornyelsesprojekt. Læs mere om planerne for volden og se de spændende billeder. 

Kirker

Der er flere forskellige kirker i Fredericia og Middelfart. Besøg f.eks. Husby Kirken i Middelfart eller Den Reformerte Kirke i Fredericia, som er den eneste reformerte Kirke i Danmark udenfor København. 

Havnefronten i Middelfart

Her spiller boliger, caféer, lystbådehavn, den gamle havn, KulturØen og Middelfart Sparekasses prisbelønnede hovedsæde forbilledligt sammen med de rekreative områder.

CLAY - En arkitektonisk perle

Når du ankommer til CLAY Keramikmuseum Danmark, vil du opleve et møde mellem det historiske og det moderne – en møde, der afspejler sig både i museets unikke samling og i den smukke arkitektur.