VisitLillebælt
Kørestolsvenlige attraktioner-Lillebælt

Handicapvenlig ferie

Lillebælt er alletiders feriested for alle. Find inspiration til handicapvenlige oplevelser og aktiviteter i området. God ferie!

Leje af hjælpemidler i Middelfart
Man kan leje hjælpemidler til handicappede gennem Straks-service hos Middelfart Kommune, også selvom man ikke er borger i Middelfart Kommune. De har kun åbent tirsdag og torsdag, til gengæld kan hjælpemidlet lånes i op til en måned. Se pjecen her for yderligere information.

CLAY
Handicapadgang: Museet er handicapvenlig og råder over handicapindgang samt elevatorer. Museet og cafeen er tilgængelig med el– og manuel kørestol samt el-scootere, dog beder vi gæster med el-scootere køre på laveste hastighed af sikkerhedsmæssige årsager.

Førerhunde må gerne medbringes. Der er handicaptoiletter i museets underetage i både den nye og gamle bygning.Museet råder over en kørestol, som kan lånes ved henvendelse i billet-salget. Kørestolen er dog kun til indendørs brug. Ved behov for af- og pålæsning tæt ved handicap indgangen, kan man henvende sig i billet-salget.

Gratis ledsager til udstillinger: kørestolsbrugere kan gratis medtage en ledsager – også uden fremvisning af ledsagerkort fra Invalideorganisationernes Brugerservice.

AVENTURA
Har rampe til kørestolsbrugere, som kan benyttes på alle afgange fra Middelfart (ikke muligt på afgange fra Fredericia). Skipper skal have besked i forvejen.

Fredericia Teater
På Fredericia Teater findes der 4 kørestolspladser i Store Sal samt 2 i Perhaps Salen. Kørestolspladserne sælges via teatrets billetkontor på billet@fred... eller tlf. 75 92 2500. Ledsagerordning tilbydes til indehavere af et officielt ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer eller Dansk Blindesamfund.

Strib Automobilmuseum
Har kørestolsrampe ved indgang. I selve udstillingen kan man komme rundt med kørestol.

Naturcenter Hindsgavl
Der er rampe til kørestolsbrugere.

Varbjerg Strand
Stranden ligger ud mod Båring Vig; en 10 km bred vig, der strækker sig fra Staurshoved ved Røjle Klint frem til Bogense. Der findes parkering på begge sider af havnen.

På stranden vest for havnen findes der toiletbygning, et mindre antal borde-bænke og en flisebelagt, handicapvenlig adgang til badebro og bade-egnet kørestol, som gør det muligt for kørestolsbrugere at rulle direkte og sikkert ud i vandet og tilbage igen.

Badestolen står fastlåst i toiletbygningen, og nøglen kan afhentes ved Brugsen i Brenderup, der ligger på vejen mod stranden.

Fredericia Vold
Det historiske voldanlæg i Fredericia kan sagtens opleves i kørestol. Nogle steder er der trapper, men langs hele voldens strækning kan man køre op og ned ad stisystemet. Færdsel foregår på anlagte grusstier.

Middelfart Museum
Algade 8 & Café Inga, har nu lift til kørestolsbrugere.

Psykiatrisk Samling, Teglgårdsparken, har elevator.

Madsby Parken
Den store gratis legepark Madsby Parken er indrettet så kørestolsbrugere kan færdes i hele parken. Færdsel foregår på hårdtstampede grus/stenmelsveje og flisebelagte stier. Ved bakkerne er der mulighed for at benytte flisebelagte stier. Parken har to handicaptoiletter. Desuden kan kørestole medbringes i Madsby Toget (dog ikke elektriske).

Humlemagasinet
Udstillingen og museet kan besøges i kørestole. Cafeen i privaten ikke tilgængelig i kørestol, men kaffe og kage kan serveres i udstilling efter forudgående aftale.

Østerstrand Fredericia
Kørestolsbrugere har nem adgang til den populære Østerstrand i Fredericia. Der er mulighed for at parkere lige ved stranden og hele området ved parkeringsplads, strand, toiletter og café er i samme niveau. På stranden findes desuden en Havfruefløjterne, så blinde- og svagtseende trygt kan bade inden for fløjternes afgrænsning. Stranden har det Blå Flag og handikaptoilet. Efter renovationen af cirkelbroen, vil der også være adgang til en kørestol og rampe, som kan bruges til at køre i det lave vand ved stranden.

Fredericia Svømmehal og Tropisk Badeland
Er indrettet handicapvenligt med ramper og skridsikkert underlag ved alle niveauforskelle. Desuden er der 2 handicapomklædningsrum med lift direkte til varmtvandsbassinet. I badelandet findes også en lift som giver adgang til både spabassin og badelandet.

Guidede Ture i Fredericia
Vi kan til enhver tid arrangere guidede ture rundt i det historiske Fredericia, hvor kørestolsbrugere nemt kan komme med rundt. Der kan også arrangeres ture for blinde og svagtseende. 

Den Historiske Miniby
I Madsby Parken ligger minibyen af Fredericia anno 1849. Her er god adgang for handicappede og kørestolsbrugere. Der er desuden handicaptoilet.

Tøjhuset
Spillestedet Tøjhuset i Fredericia afholder mere end 200 årlige koncerter og events. Tøjhuset har ingen forhøjede dørtrin og der er elevator til garderobe og balkon. Der er handicaptoilet både i cafeen i stueetagen samt på 1. sal. Handicaphjælpere kan komme gratis med til foreningen FredericiaLive, Fredericia Jazzklub og Bluesklubben Double Troubles arrangementer. Der er desuden parkeringsplads lige foran bygning (heraf 1 særlig handicapplads).

Fredericia Bymuseum
De gamle bygninger på bymuseet i Fredericia kan besøges af handicappede. Museet har en rampe som kan give adgang for kørestolsbrugere. Dog er der dørtrin inde i bygningen.