VisitLillebælt
Luftfoto af Fredericia

Fra krig og industri til kulturelt knudepunkt

Fredericias 370 år lange historie rummer både historiske krige, industrielle eventyr og moderne kulturelle succeser.

En by med vokseværk og liv

Fredericia er meget mere end fæstningsværk og krigshistorie. I dag er det en by i rivende udvikling og forandring. 

Der bor over 51.000 i Fredericia Kommune - heraf ca. 41.000 i selve Fredericia by. Kommunen er i vækst, og hvert år flytter flere til. 

Fredericias udvikling kan bl.a. ses på havnen, hvor en ny attraktiv bydel, Kanalbyen er ved at skyde op. Bydelen vil rumme både bolig, detail og erhverv. Det er også i Kanalbyen lige ned til Lillebælt, at man kan finde Michelin-restauranten Ti Trin Ned.
Kanalbyen er en moderne bydel med tråde til Fredericias historie. Da Frederik III grundlagde Fredericia, var ambitionen at etablere kanaler med inspiration fra Venedig. Kongen nåede aldrig i mål, men i disse år får Fredericia langt om længe sine kanaler. 

I bymidtens karakteristiske snorlige gader er der 1,4 km gågade og over 120 butikker og spisesteder.

Rigtig mange kender i dag byen for Fredericia Teater, som har fået stor opmærksomhed både i Danmark og internationalt for sine anmelderroste og storsælgende musicalopsætninger. Som det eneste sted i landet, er det også i Fredericia at nye, talentfulde musicalskuespillere udklækkes fra Danske Scenekunstskoles Musicalakademi.

Natur

Fredericia kan lokke med noget af kongerigets smukkeste natur. Naturområdet Trelde Næs og de omkringliggende Trelde Skovene er at finde i Miljø- og fødevareministeriets naturkanon, som en af de 15 mest unikke naturperler i landet. Fredericia Kommune har hele 46 km kystlinje, så borgere og besøgende kan nyde godt af strande, vandsport og havudsigt. 

Bymidten er omkranset af Fredericia Vold, som både fungerer som historisk attraktion og som en stor bypark med over 16 km stier i grønne omgivelser.

Alle veje fører til Rom... og Fredericia 

Fredericia er et trafikalt knudepunkt hvor både motorvejsnet og jernbanenet fra nord, syd, øst og vest mødes. Fredericia Banegård er en af de største og mest travle i landet. I byens messecenter MesseC, som er det tredjestørste i Danmark, samles folk fra nær og fjern. 
Selvom en del af industrien på Fredericia Havn er blevet nedlagt, er havnen stadig en af landets største – faktisk den største målt på godsomsætning.

Den centrale beliggenhed betyder også, at byen er hjem for en lang række store virksomheder og organisationer som bl.a. tæller Ørsted Energy, Shell, DLG, Carlsberg, DSB, PostNord, ADP, Arla og Forsvaret. Desuden har Google købt en grund i erhvervsområdet DanmarkC, hvor også den danske logistik- og transportsektor holder til i stor stil.

Fra vandsiden lægger folk også vejen forbi byen. En blomstrende krydstogtturisme har været under opsejling i Fredericia gennem de senere år og antallet af krydstogtskibe stiger år for år. Det er i høj grad muligheden for anløb i gåafstand fra centrum og de historiske seværdigheder i byen, der lokker krydstogtrederierne til.