VisitLillebælt

Kajakture på Lillebælt

Velkommen til Naturpark Lillebælt, som er Danmarks største naturpark.
Naturparken er ca. 370 km2 og strækker sig fra Trelde Næs i nord
til Hejlsminde i syd.

Det er ideelt at opleve naturparken fra kajak. Du kan sætte kajakken i mange steder langs kysten, hvilket betyder, at det stort set altid er muligt at finde læ for vinden. Det giver gode betingelser for begyndere og de knap så øvede; mens strømmen er en teknisk svær og spændende udfordring for de mere øvede.
Landskabet set fra vandet er meget smukt og varieret. Du kan se kyst på begge sider og opleve skiftet fra land til by når du ror på Lillebælt. Langs Lillebælts kyster finder du camping og shelters som du kan tilgå fra vandsiden.
Lad vindretning og strøm afgøre hvilke vej, du vælger at ro. Før du ror ud, skal du kontrollere vejr- og farvandsudsigten.
Nyd naturen – og pas godt på Lillebælt som vi gør!

Strømforhold 
Der kan løbe en meget kraftig strøm gennem Snævringen i Lillebælt. Mellem 3 og 5 knob er ikke ualmindeligt, når det blæser meget. Men selv under rolige vindforhold løber strømmen som regel med flere knob. Derfor er det vigtigt at få kendskab til strømforholdene i Lillebælt
Nordgående strøm
Sydgående strøm

Kajakudlejning - Kajakguide Lillebælt

Hvis du er rutineret kajakroer, og vant til at tage på kajaktur, så behøver du ikke medbringe kajak selv. Du kan leje havkajakker i Fredericia, Kolding og Middelfart.
I den nye Kajak Guide Lillebælt finder du turbeskrivelser som dækker kyststrækningen fra nord til syd langs Jyllands og Fyns kyster i de tre kommuner Fredericia, Kolding og Middelfart.

Og husk - at vi som kajakroere kun efterlader os ringe i vandet og fodspor på stranden. Ingen affald og plastik i naturen!

Er du mere til kano eller har du altid dit surfbræt under armen?

Rundt om Svinø i Gamborg Fjord kan du tage på kanotur ved Middelfart. Her padler du i stille vand, og du kan tage picnickurven med på turen. Book online - kanoudlejning.
Surfspots finder du i hele Naturpark Lillebælt; her kan du, på dit eget surfbræt, mærke naturen og prøve dine kræfter af på vandet.

Værd at vide, før du tager afsted

Læs mere her: Naturstyrelsen