Hvalsafari på Lillebælt

Foto: Niels Martner

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve en af verdens mindste hvaler "marsvinet" på tætteste hold.

Marsvinet kan blive 25 år, ca. 1,8 meter langt og veje godt 60 kilo. Siden middelalderen har Middelfart været hjemsted for et marsvinsjægerlaug som drev en velorganiseret jagt, hvor man kunne drive marsvinene ind på det lave vand i Gamborg Fjord ved Svinø. Man brugte dyrenes gode spæklag til lampeolie. Marsvinet blev fredet i 1967.

Gå ikke glip af en Hvalsafari med guide fra Gl. Havn i Middelfart eller Fredericia. Oplev marsvinet trække luft i vandoverfladen og lyt til deres kliklyde. Tag på Hvalsafari med galeasen AVENTURA eller Mira3, her fortælles om marsvinet og marsvinejægerne igennem tiden. Skipper giver hvalgaranti! om sommeren. Du kan også opleve den lille hval fra turbåden Zille1

Turbådene

Tag med skipper på hvalsafari i Lillebælt, er du den første, der spotter et marsvin eller styrer du det store skib? Du modtager et flot diplom efter turen.

Læs mere
Når du booker en Hvalsafaribillet med AVENTURA, er det incl. adgang til børnevenlig marsvinudstilling på Henner Friisers Hus i Middelfart. Her kan børnene bl.a. hygge sig med det særlige interaktive marsvinspil.

Til dig der vil vide mere

Bestem et besøg værd: Den årlige Marsvinedag i Middelfart, med optog og spændende historier.

Læs mere