Vi fejrer Den Nye Lillebæltsbro 50 års jubilæum!

Foto: VisitMiddelfart
Begivenheder
Begivenheder
Den Nye Lillebæltsbro - et centralt bindeled mellem Jylland og Fyn, og nu et halvt århundrede gammel
Adresse

Havnegade 6

5500 Middelfart

I 1970 overtog Den Nye Lillebæltsbro en stor del af vejtrafikken fra Den Gamle Lillebæltsbro, med tre motorvejsspor i hver retning.

#broenfylder50 - den Nye Lillebæltsbro fylder 50 år
Den 21. oktober 1970 åbnede broen med et stort bal der blev transmitteret af Danmarks Radio og fejret af hele Danmark.

Broen forbinder Jylland med Fyn og resten af Danmark, og spiller en stor rolle i udviklingen og udvekslingen af varer, arbejdskraft og mennesker. Specielt knytter Broen Fredericia og Middelfart tæt sammen, som byerne mellem broerne, der symboliserer udvikling og fællesskab på tværs af byerne. Inden broerne sejlede kongefamilien ofte på tværs mellem Jylland og Fyn i Lillebælt.

Kongen og følge overnattede ofte på Kongebrogaarden, og ved Fredericia var etableret en kongelig ventesal med udsigt over bæltet, hvor kongen og hans familie ventede til skibet kom sikkert i land.

I forbindelse med bro-jubilæet kan du i år udfordre dig selv og familien i græskar-skæring; Deltag, og prøv at skære den Nye Lillebæltsbro ud i et græskar - måske, broen også her kunne pyntes med et vildfarent spøgelse?

KulturØen ønsker blandt andet at markere jubilæet i form af en fotoudstilling, der skal bestå af 50 fotografier med fødselaren som motiv.

Du har også mulighed for sammen med familien og børnebørnene at opleve, sanse, se og lytte til fortællinger om brobyggeriet på Middelfart Museum.

Arkitektur
Arkitekten bag Den Nye Lillebæltsbro (og Vejlefjordbroen), er Orla Mølgaard-Nielsen. Han var oprindeligt møbelsnedker, og uddannet arkitekt i 1940. Sammen med Peter Hvidt designede de Den Nye Lillebæltsbro. 

Adresse

Havnegade 6

5500 Middelfart

Åbningstider

21 Oct 20 / 21 Oct 20

onsdag

Følg på:

Sidst opdateret af