Hvalsafari i efterårsferien

Foto: VisitMiddelfart
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Middelfart og Fredericia Gl. Havn

5500 Middelfart

Website

Hjemmeside

Galeasen Aventura

Tag med ud og se efter verdens mindste hval - Marsvinet - i efterårsferien fra Middelfart og Fredericia.

Se afgangene fra Middelfart og Fredericia her.

De populære Hvalsafari ture stævner ud fra Gl. Havn i Middelfart og Fredericia, og her kan du slappe af, nyde den skønne natur, og høre skipper fortælle om marsvinet og historien bag marsvin fangst i Middelfart.

Undervejs passerer vi Den Nye og Gamle Lillebæltsbro, som er en naturoplevelse i særklasse, og der er tid til at nyde det skønne Lillebælt, og udsigten ind over den naturskønne Hindsgavl Halvø og Middelfart by.

Der er lytteudstyr ombord på båden, så vi, hvis forholdene tillader det, kan følge med i marsvinenes kommunikation med hinanden vha. kliklyde.

Oplev marsvinet på tætteste hold på vores Hvalsafari ture: Skipper giver hvalgaranti!  


Forplejning
I er meget velkomne til at medbringe en picnickurv eller madpakke til at nyde ombord. Eller I kan forhåndsbestille forplejning via flere lokale slagtere og spisesteder. Intet salg ombord.

Om marsvinet
Fakta:
Længde: ca. 180 cm.
Vægt: 60 – 70 kg.
Levetid: min. 25 år
Fredet i Danmark siden 1967.
Sidste Marsvin fangst i Middelfart: sidst i 1800-tallet (blev dog genoptaget under 2. verdenskrig på grund af mangel på lampeolie)

Da marsvinene lever tæt i især den nordlige del af Lillebælt ved Middelfart, er det i sommermånederne især let at spotte de små hvaler. Tag med på en af vores Hvalsafari ture på Lillebælt, og oplev Marsvinene boltre sig i deres naturlige element. Vi kan ofte være heldige at se dem jage fisk, f.eks. sild, og de kan jage både alene og i flok. Som flok kan de presse fiskene til at søge mod overfladen og afholder derefter et såkaldt ”ædegilde”. Ofte vil man også se mågerne blande sig i ”festen”.
Som mange andre hvaler benytter marsvinet sig af lyde til at finde føden og lydstyrken er blandt de kraftigste i dyreriget. Den høje tone gør det let for marsvinet at opfange ekkoer. De frembringer klik-lyde, der hver varer en tusindedel sekund, men antallet af lyde og lydstyrken bestemmer Marsvinene selv.

Hvalsafari DK 2017 from Kim Gorlitz on Vimeo.

Adresse

Middelfart og Fredericia Gl. Havn

5500 Middelfart

Facilities

For børn

Natur

Sejlture

Efterårsferie

Følg på:

Sidst opdateret af