Gl. Havn og Gl. Bydel

Foto: VisitMiddelfart
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Gå på opdagelse i den gamle bydel, hvor snoede, smalle gader, gamle huse, rosenbuske og brosten sætter stemningen
Adresse

Havnegade

5500 Middelfart

Middelfart er en søkøbstad, hvis historie er tæt knyttet til farvandet Lillebælt, færgefart, og de mange marsvin som lever i farvandet. Middelfart var hjemsted for mange mindre handelsskibe og færgefart, før Lillebæltsbroerne knyttede Fyn og Jylland sammen. I dag eksisterer der 10 bevaringsværdige skibe i Middelfart Gl. Havn.

Gå ned igennem Brogade og tag eventuelt ind forbi Henner Friisers hus og få mere viden omkring marsvinejægernes hverdag i 1800-tallet.

På Gl. Havn ligger den lokale fiskebutik, som tilbyder friskfanget frokost på havnefronten, mens udsigten til broernes arkitektur nydes - alt imens de gamle træskibe vugger i havnen.
Fortsæt fra Gl. Havn forbi skibsværftet til jollehusene, som fortæller om byens tidligere marsvinejagt og marsvinejægerlaug. De Hængende Haver (etagehaver) som ligger særegent ud til bæltet, kan ses fra såvel havneområdet, som ude fra bæltet. Gør et stop i lyttestationen og hør marsvinenes kliklyde. Fra Gl. Havn er der i sommerperioden ofte daglige sejlture med Mira3 eller Aventura, hvor der er mulighed for at se marsvin eller mulighed for at tage på fisketur med MS Marianne.

Området er en del af klimabyen, hvor Middelfart by udvikler en mere klimarobust og smukkere by ved at omlægge dele af området, så det kan lede de øgede mængder regnvand væk fra byen og ned i Lillebælt, alt sammen i synenergi med udvikling af byens rum.

Afslut dagen med en gåtur gennem Middelfarts hyggelige gågade med de mange små specialbutikker, eller oplev Middelfarts lokale køkken på en af de mange hyggelige cafeér eller restauranter.

Adresse

Havnegade

5500 Middelfart

Facilities

Borde/Bænke

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Arkitektonisk interessant

Bydel

Havn

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af