VisitLillebaelt-logo

Fredericia i dag

Fredericia er i dag en by i rivende udvikling og forandring.

Efterhånden kan man ikke sige Fredericia uden også at nævne Fredericia Teater, som bl.a. gennem samarbejder med Disney og Dreamworks, har skabt den ene landsdækkende kæmpesucces efter den anden. I byens gader findes også et stort udvalg af butikker og restauranter - heriblandt Michelin-stjerne restauranten Ti Trin Ned. 

I disse år udvides byens centrum også. Et store område på havnen, hvor der før var skibsværft og kemikalievirksomhed, er i dag ved at blive omdannet til et attraktiv bolig- og erhvervsområde under navnet Kanalbyen. Her i første parket til Lillebælt bliver der plads til både boliger, rekreative områder, butikker, restauranter, erhverv og måske endda et nyt stort Fredericia Teater ved havnefronten.
Samtidig med forvandlingen af området, har man benyttet lejligheden til at klimasikre hele havneområdet.

Selv om Frederik d. 3. i 1600-tallet måtte opgive sine drømme om at efterligne Venedig i Fredericia, har man nu taget idéen op igen - omend i en mindre og mere symbolsk udgave. Men folkene bag Kanalbyen har kigget på de gamle tegninger fra 1600-tallet og ført nogle af de gamle planer ud i livet. De attraktive lejligheder, der i disse år opføres, kommer således til at nyde godt af et unikt havneområde med udsigt til blandt andet Lillebæltsbroen, Lillebælt, Strib, legesyge marsvin og krydstogtsskibe! De store krydstogtrederier er nemlig ved at få øjnene op for Fredericias muligheder, godt hjulpet af den dybe havn og mulighed for anløb i gå afstand fra centrum og de mange historiske seværdigheder.

Der er stadig mange store virksomheder i Fredericia. I flæng kan nævnes DSB, PostNord, Ørsted (Dong Energy), Shell, Carlsberg, DLG, ADP - en af Danmarks største havneoperatører. Derudover har Arla et af verdens mest moderne mejerier i Taulov, som desuden også er et knudepunkt for transport, logistik og meget andet. Senest har Google erhvervet sig en stor grund i Fredericia. Fredericias centrale placering i landet betyder også, at man her finder Danmarks tredjestørste messe- og kongrescenter MesseC. 

Byen ligger i et trafikalt knudepunkt med motorvejsnet, jernbanenet og én af Danmarks største havne lige udenfor døren. Store trækplastre for virksomheder, som giver øget beskæftigelse til byen og dermed muligheder for at udvikle byen yderligere.

- Ikke så ringe endda - som vi siger på jysk!