VisitLillebaelt-logo

CLAY – keramik på trods

Graduation2020: Afgangsudstilling fra Det Kongelige Danske Akademi – Arkitektur, Design, Konservering - Crafts in Glass and Ceramics (tidl. KADK).

Det er lidt på trods, at der også i år bliver en udstilling på CLAY med årets nyuddannede keramikere. Det var nemlig en kamp med corona-restriktioner at få lov til at færdiggøre uddannelsen:
             

  • På grund af Corona-krisen var det i en rum tid uvist, om vi kunne materialisere et bachelorprojekt inden for det håndværk, vi har brugt de sidste tre år på at fordybe os i. Under særvilkår fik vi halvvejs gennem projektet glædeligvis lov til at komme tilbage til værkstederne,            fortæller de nyudklækkede keramikere.

Udstillingen har titlen Graduation2020 og består af værker udført af 10 afgangsstuderende fra det, der nu hedder Det Kongelige Danske Akademi – Arkitektur, Design, Konservering - Crafts in Glass and Ceramics (tidl. KADK).
Udstillingen er frugten af tre års arbejde på skolen på Bornholm, hvor de studerende har fordybet sig i lerets mangfoldige muligheder. Værkerne afspejler traditionelle teknikker men udfordrer samtidig opfattelsen af, hvordan kunsthåndværk kan se ud og forstås i 2020.

Nu, da det er vanskeligt at mødes til festlige ferniseringer, vil vi i stedet invitere jer med til en virtuel rundtur i udstillingen og et møde med en række af de unge dimittender fra keramiklinje på Bornholm.
Filmen er en appetitvækker på deres smukke og spændende udstilling, der kan opleves i CLAYs mellem-etage. helt frem til den 24. januar 2021.