VisitLillebælt
Krydstogt-Fredericia

Hvad synes de frivillige om krydstogt i Fredericia?

Mød nogle af de glade fredericianere som frivilligt stiller op på havnen og hør hvorfor

Når krydstogtgæsterne sætter fødderne på kajen i Fredericia bliver de modtaget af Visit Fredericia og et stærkt hold af frivillige, som står klar med bykort, smil og vejledning til turisterne. 

Der er rigtig mange gæster at snakke med og de frivilliges indsats er helt central for den varme velkomst som krydstogtgæsterne roser Fredericia for. Stemningen er livlig og hyggelig – gæsterne er søde og interesserede og de frivillige får sig ofte en god snak med de valfartende turister.

Krydstogt-Fredericia

Janni og Mike

”Vi får kun gode tilkendegivelser af gæsterne. Man får et kick ud af det. Det er ros til skyerne og der er fyldt med glade mennesker. De siger ting som at det er en fantastisk smuk og spændende by, en ren by og at alle menneskene er så søde. Folk oplever at det er en meget venlig by med en fantastisk modtagelse. 

Vi møder ca. en halv time før skibet kommer og får sagt hej og gør os klar. Vi finder materialet vi skal dele ud og nyder  velkomstmusikken. Når gæsterne kommer ud står vi og deler bykort ud og fortæller om hvad de kan se i byen. Når folk vender tilbage om eftermiddagen, hører vi om de har haft en god dag og får folks reaktioner. Når skibet skal sejle kommer finalen, så skal vi vinke farvel og høre musik, som oftest kommer fra garden og se gæsterne vinke tilbage. 

Det er fedt når man kan genkende dem man har delt kort ud til om morgenen. Så kommer de når de kommer tilbage og er glade og siger tak for de råd man har givet dem. Og når så skibet sejler kan man se dem stå og vinke ned til os. Det er super fantastisk.
Vi er frivillige fordi det er skide sjovt og fordi man får så meget god feedback og et kick over at man bor i sådan en fantastisk by. ”

Man får et kick ud af det

Krydstogt-Fredericia

Julie
”Vi får rigtig mange gode tilkendegivelser. Folk er enormt positive og synes det er fantastisk at komme til sådan en lille by i forhold til f.eks. København og så synes det er en fantastisk modtagelse. Det siger alle gæsterne stort set – de er virkelig imponerede over det og spørger om vi virkelig gør det hver gang. De giver masser af ros til byen. 

Jeg møder typisk tre kvarter før planlagt ankomst og tager den orange trøje på, så jeg er let genkendelig. Så står vi og flager når skibet lægger til. 6. juli garden spiller og folk på skibet vinker tilbage til os. Der er enormt god stemning, man kan se at gæsterne hygger sig rigtig meget. Når folk så kommer af skibet står vi klar til at tage imod dem og udleverer kort og forklarer og svarer på spørgsmål. Så viser vi dem lige de vigtigste ting at se i byen. 

Det jeg får ud af at være frivillig er godt humør. Jeg kan ikke undgå at blive i godt humør hernede. Vi har det sjovt og alle mennesker hernede er positive. Man bliver simpelthen så glad af det. Det er jo også derfor man gør det – fx står op kl 6 om morgenen en søndag for at være her. Det er det hele værd. ”