VisitLillebælt
Fredericia Shopping

Hvad siger de forretningsdrivende om krydstogt i Fredericia?

Vi har spurgt en håndfuld forretningsdrivende i byen hvordan de oplever krydstogtdagene.

Når tusindvis af krydstogtgæster årligt traver igennem Fredericias gågader, skæpper mange af dem også til i kassen hos byens butikker og restauranter. Stemningen i centrum er hyggelig og livlig når gaderne fyldes med mennesker.

Peter Lindvig – Den Engelske Pub
Peter Lindvig fra Den Engelske Pub var netop i gang med at betjene en krydstogtgæst, da vi kom ind for at høre hvordan han oplever krydstogtskibenes besøg i Fredericia.

”Vi oplever det som en meget, meget dejlig ting. Vi får masser af gæster og vi får også masser af ekstra indtægter. Og vi får en masse gode oplevelser og får snakket en masse fremmedsprog. Det er sådan en rigtig god dag med en rigtig god stemning. Det trækker også danske turister til, der lige skal ned og se skibene og op for at se byen. For os har det været en kæmpe gevinst. Så jo flere der kommer, desto bedre. ”

Det er sjovt og super hyggeligt og sjovt at snakke med alle gæsterne fra udlandet

Camilla Nørgaard – Ecco
Vi fangede Camilla i et kort øjeblik midt imellem ekspeditioner af krydstogtgæster som ville have et par sko med hjem fra det verdenskendte danske brand.
”Der er der rigtig travlt. Det er sjovt og super hyggeligt og sjovt at snakke med alle gæsterne fra udlandet."

Carsten Bank Friis - Bog & Idé 
"Vi oplever det som gode og hyggelige dage, hvor vi har ekstra travlt. Gæsterne kan godt lide byen – de er meget positive og synes her er hyggeligt."

Sebastian Rasmussen – Café Vivaldi
"Der er travlt. Man får snakket lidt forskellige sprog og hører en masse historier fra gæsterne som kommer fra hele verden. Folk er super høflige og åbne."

Sanne Falkenby – Pigernes Verden
”Det er super hyggeligt. Folk er virkelig søde og positive. De roser væremåden og hjælpsomheden i Fredericia. Vi har mere at lave på krydstogtdagene. Vi gør det også gerne ekstra indbydende på gadestativerne og har ofte særlige tilbud. Der er en god og livlig stemning med mange mennesker – både gæsterne og lokale. ”

Line Jensen – H&M
"Det er anderledes og hyggelige dage, hvor vi som regel har travlt. Man møder folk fra mange forskellige lande. Der er en god stemning og folk er glade. "

Når vi hører gæsterne lovprise vore by, så smitter det altså af på vores egen selvopfattelse

Karina Wærnskjold-Thiesen - By- og Eventkoordinator, Fredericia Shopping
"Allerede kort efter ankomsterne kan man fornemme at byen summer på en anden måde end til hverdag. Hver gang er der mange danske besøgende i Fredericia, der står klar på kajen for at tage imod gæsterne. Derfra strømmer mange op i byens gågader og er med til at give en helt særlig stemning i byen.

Fredericia Shopping anbefaler butikkerne at åbne lidt tidligere, hvis skibene ankommer før normal åbningstid. Dermed er vi med til at give gæsterne en varm og hjertelig velkomst, når de står af skibet og er midt i centrum indenfor ganske kort gåafstand. Et par gange har vi haft søndagsanløb, og der har Fredericia Shopping benyttet lejligheden til, i samarbejde med medlemsbutikkerne, at lave nogle forskellige aktiviteter i midtbyen – som kan tilgodese både besøgende fra Fredericia, vores nabobyer og gæsterne på skibet. Det har været en fornøjelse af se hvordan vi to søndage i sommeren 2017 har kunnet tiltrække folks opmærksomhed ved den ene gang at have masser af gratis børneaktiviteter og den anden gang at lave en kæmpe høstfest med alt lige fra fugleskræmsler og traktorparade til æblemosteri og hestevognskørsel.

Generelt er vi meget glade for den store opmærksomhed det giver, når krydstogtskibene anløber Fredericia. Når vi hører gæsterne lovprise vore by, så smitter det altså af på vores egen selvopfattelse. Man bliver simpelthen selv en lille smule mere stolt af Fredericia hver gang.”