VisitLillebælt
Krydstogt-Fredericia

Hvad siger de lokale om krydstogt i Fredericia?

Vi var ude ved årets sidste anløb i 2018 for at snakke med nogle af de lokale, for at høre hvad de tænker om krydstogtskibenes indtog i byen.

På krydstogtdagene fyldes Fredericias gader ikke kun af de tilsejlende turister. Mange lokale kommer også ned for at se skibene og mærke stemningen i byen. Flere kommer også fra nabobyerne for at opleve krydstogtdagene.

Vi synes helt sikkert at det tilfører Fredericia en ekstra værdi.

Krydstogt-Fredericia

Mie og Brian Refsing og børnene Christian og Marius – Børkop

Blandt boder og mennesker på Rådhuspladsen fandt vi familien Refsing fra Børkop, som på grund af krydstogtanløbene har fået øjnene op for Fredericia.

”Vi synes det er spændende. Vi kommer faktisk fra Børkop og plejer normalt at køre til Vejle, men nu er vi begyndt at køre til Fredericia, for vi synes der sker lidt mere her. Vi kommer gerne hver gang der er skibe. Man kan jo se at der bliver gjort noget ud af det når der kommer skibe. Vi synes helt sikkert at det tilfører Fredericia en ekstra værdi. Der er god stemning, livligt og mange arrangementer som folk benytter sig af. Så det er super godt. ”

Krydstogt-Fredericia

Bo Ibsen og børnene Freya og Frederik - Fredericia

På en lille solbeskinnet græshøj i Kanalbyen, fik vi øje på en far og to børn som sad og pegede og kiggede på det store krydstogtskib.

”Vi synes det er spændende og godt og giver liv for byen. Vi kommer her også når skibene ikke er her, men vi synes det er rigtig hyggeligt at komme ned for at se skibene og sige farvel til gæsterne. De skal jo have en god oplevelse. Det giver liv til handlen og forretningerne. Det liver op i byen. ”

Det giver et kæmpe løft til byen. Det giver liv i butikkerne og noget mere handel

Krydstogt-Fredericia

Susanne og Poul Ejnar Jochumsen – Trelde, Fredericia

Da vi mødte ægteparret Susanne og Poul Ejnar fra Trelde, slentrede de rundt på havnen og nød den gode stemning. Parret var enige om, at byen får en masse positive effekter i kølvandet på skibene og kan godt forstå at gæsterne er glade for byen.

”Det giver et kæmpe løft til byen. Det giver liv i butikkerne og noget mere handel. Og så giver det også noget mere at se på for os andre. Der kommer folk ned på havnen, så det er rigtig godt. Der er godt gang i cafeerne og liv i byen, så det drypper jo lidt på os andre. Hvis jeg var krydstogtgæst her i byen ville jeg synes det var en unik by at besøge, fordi du kan komme op i byen på et splitsekund og du har voldene og historien lige rundt om. I Aarhus og København kan du jo ikke nå at se det halve af det alligevel. Her kan du næsten nå at se hele byen på en dag. Så jeg ville synes det var en meget passende størrelse, hvis det var mig der sejlede rundt. ”

Krydstogt-Fredericia

Camilla Andersen - Fredericia

Kort før skibets afsejling var Camilla Andersen og hendes datter nede på havnen for at se skibet.

”Jeg kan virkelig, virkelig godt lide når de her skibe kommer. For det første synes jeg er det er meget spændende at se. Men for det andet så tiltrækker det jo også folk. Der er sket virkelig meget med byen og med havnen. Så jeg synes det er virkelig godt at de er begyndt at komme. Det ændrer stemningen i byen, fordi det samler mennesker og giver mere liv oppe i byen. Jeg kommer med glæde ned og kigger når der er skibe. ”

Der sker altid et eller andet spændende

Krydstogt-Fredericia

Anne Lise Kusk og Lene Rimmer – Fredericia

Veninderne Anne Lise og Lene havde taget plads på en bænk ved kajen over for C-byen. De var enige om, at krydstogtdagene er både hyggelige og gode for byen.

”Det er jo altid hyggeligt at være hernede. Der sker altid et eller andet spændende. Jeg (Lene) bor på havnen og der er selvfølgelig lidt flere folk når der er krydstogt hernede, men i weekenden er der normalt også meget liv hernede. Men der bliver altid gjort lidt ekstra ved krydstogtsskibene, fx med marked og folk i gamle klæder. Det er meget positivt og hyggeligt. Havnen og byen bliver koblet meget mere sammen på de her dage. ”

Krydstogt-Fredericia

Gurli Bruhn - Fredericia

Ved Gammel Havn fik vi øje på Gurli Bruhn som sad og snakkede med nogle venner. Hun bor tæt på havnen og oplever derfor ofte krydstogtdagene i byen.

”Der er jo altid mange aktiviteter og butikkerne holder ekstra åbent. Man gør meget ud af det. Det er rigtig fint og har en værdi for byen. Jeg synes det er dejligt, når der er liv. Jeg er nede og se når de sejler af. Det er hyggeligt når der er så mange mennesker og god stemning i byen. ”