VisitLillebælt
Middelfart Gågade- Middelfart-Lilebælt

Fredericia og Middelfart

Gågade i Fredericia

Middelfart og Fredericia byder på adskillige kulturelle og historiske oplevelser. Museer, kunstgallerier, arkitektur samt en masse særudstillinger. 

Her er der også masser af shoppingmuligheder: Mode, brugskunst, økologi, fødevarer og meget mere. Der er et bredt udvalg af specialforretninger i både Fredericia og Middelfart, samt caféer og restauranter, som også hører med til en succesfuld shoppetur.

Hvis du er interesseret i arkitektur, kan du finde en bred vifte af både historisk og moderne arkitektur i Middelfart og Fredericia. Du kan f.eks. besøge Middelfarts havnefront eller Kanalbyen ved Lillebælt i Fredericia.

Fredericia og Middelfarts Historie

Området omkring Fredericia og Middelfart har en broget og spændende historie. Middelfart har blandt andet 800 års historie med marsvinfangst, men Fredericia som kongeligt anlagt fæstningsby har haft særlige privilegier og oplevet både sejre og nederlag i krige.

De to byer har siden 1935 været forbundet af Den Gamle Lillebæltsbro. Indvielsen blev både starten på en nærmest eksplosiv vækst af trafik over Lillebælt, og samtidig dødsstødet for mange hundrede års færgefart mellem Middelfart og Fredericia. I 1970 blev byerne forbundet med endnu en bro, da Den Nye Lillebæltsbro med motorvej kom til.