Hvorfor er Fredericia krydstogtdestination?

Hvad laver et 317 meter langt luksus krydstogtskib med plads til mere end 2850 passagerer plus en kæmpe besætning i Fredericia?
Det spørgsmål er der sikkert mange der har spurgt både sig selv og andre om.
Men det er faktisk slet ikke så mystisk.

Byen er et historisk hotspot. Fredericias grundlæggelse og historie er helt unik og byder både på kongelige privilegier som religionsfrihed og straffrihed for kriminelle, men også krige med store sejre og nederlag. Fredericia Vold er for øvrigt det bedst bevarede voldanlæg i Nordeuropa.
Fra Fredericia Vold, der omkranser byens centrum med butikker og restauranter, er der kun få hundrede meter ned til krydstogtkajen og det er ikke helt uden betydning, for krydstogtgæsterne er vilde med at de kan gå lige op i byen.

Fredericia og omegn byder på en masse smuk natur, så krydstogtgæsterne kan også leje enten cykel og bil og tage på udflugt i skovene og på de mange strande langs Lillebælt.

På danmarkskortet ligger Fredericia nærmest lige midt i. Det betyder også at gæsterne inden for en times tid kan nå et væld af attraktioner som LEGOLAND®, LEGO® House, Egeskov Slot, Ribe, H. C. Andersens Hus, Koldinghus og de tre UNESCO attraktioner Vadehavet, Kongernes Jelling og Brødremenighedsbyen i Christiansfeld.

Fredericia ligger desuden ideelt i forhold til mange af skibenes ruter, hvor der helst kun skal være en nats sejlads til næste havn. Desuden kræver det en havn af en vis kaliber hvis man skal have besøg af de kæmpemæssige skibe. I Fredericia har skibene en 370 meter lang kaj og en vanddybde på 12 meter at boltre sig på. Vi har altså plads til de allerstørste skibe. 

Når man så tilsætter lidt fredericiansk gæstfrihed med hyggelige restauranter og butikker, glade frivillige og lokale, live musik og loppemarkeder så har man en lille, men mindeværdig destination som gæsterne roser op til skyerne.

Så der er altså et hav af gode grunde til at flere og flere krydstogtskibe sætter kursen mod Fredericia.

Del denne side

Opdateret af:

VisitFredericia turisme@fredericia.dk
 

Kontakt

Adresse

Gothersgade 20
7000 Fredericia