Culture Trail

På Culture Trail får du masser af kulturoplevelser, lige fra historie til kunst, levende musik, mad og gastronomi.

Family Trail

På Hindsgavl Halvøen er der noget for hele familien, fra hvalsafari på Lillebælt til overnatning og træklatring i trætoppene. Udforsk Family Trail på Hindsgavl Halvøen og få masser af oplevelser sammen.

Den Gamle Lillebæltsbro

er lukket for kørende trafik fra ultimo januar til primo oktober. Læs mere på vejdirektoratet.dk

Water Trail

Lillebælt er et sandt vandmekka af oplevelser, for både store og små. Vores Water Trail tager dig rundt til Hindsgavl Halv­øens mange spændende oplevelser både over og under vand.

Active Trail

Foretrækker du frisk luft og motion på mountainbike, tør du udfordre dig selv i højderne med træklatring eller måske på vandet i havkajak? På Hindsgavl Halvøen finder du masser af tilbud på vores Active Trail, der kræver noget af kroppen og giver god motion.

Den Gamle Lillebæltsbro – en historisk bro

Som den første bro mellem Jylland og Fyn bandt Den Gamle Lillebæltsbro Danmark tættere sammen, da den stod færdig i 1935. Forud lå mange år med planlægning, projektering og hårdt fysisk arbejde med jord, cement, granit og beton. Resultatet var banebrydende, og i dag fungerer Den Gamle Lillebæltsbro stadig som en vigtig færdselsåre mellem Jylland og Fyn.

Hindsgavl Halvøen

Lillebæltsbroen, den gamle, lukker – begrænser smutvej til Hindsgavl halvøen
Den 82 år gamle Lillebæltsbro er nået til et stadie, hvor den har brug for en opdatering - Lillebæltsbroen skal lukkes for renovationer i 35 samlede uger i 2019, for, blandt andet, at reparere belægningen på broen.
Lillebælt Halvmarathon afholdes i maj, og derfor fører ruten på maratonet ikke over den gamle Lillebæltsbro, og over på Hindsgavl halvøen. Al motoriseret trafik vil altså skulle føres over den nye Lillebæltsbro i renoveringsperioden. Der er, ligesom i 2018, mulighed for industrikøretøjer at få eskorteret overfartstilladelse på den nye Lillebæltsbro.

Hindsgavl halvøen: Fede naturoplevelser med udsigt til Lillebæltsbroen
Oplev et af de smukkeste kystområder i Danmark fra Hindsgavl halvøen med fantastisk naturpark, der indeholder et af de mest unikke økosystemer i vandet, med et ekstremt mangfoldigt dyreliv.  Området giver også mulighed for masser af gåture i skønne omgivelser, hvor en god del af ruterne går forbi Dyreparken i nærheden af Hindsgavl Slot.
Lige ved siden af parken ligger Naturcenter Hindsgavl, sammen med velkomstcenter til Bridgewalking – lukningen af Lillebæltsbroen betyder heldigvis ’kun’ begrænsninger for den kørende trafik, og derfor kan man følge med i fremskridtet i renoveringen, når man vælger den i forvejen indtryksrige tur over toppen af broen.

Lukning af Lillebæltsbroen betyder ikke lukning af Hindsgavl halvøen
Der kommer mange flere muligheder for udforskning af halvøen i forbindelsen med lukningen af den gamle Lillebæltsbro. Fire nye ”Trails” er blevet planlagt; ”Aktiv”, ”Familie”, ”Kultur” og ”Vand” ruter, som alle fører til forskellige dele af øen, og dens mange seværdigheder.
F.eks. går ”Kultur” ruten omkring CLAY keramikmuseum.

Selvom Lillebæltsbroen er ’hovedpulsåren’ til halvøen, er det berørte forretningsliv i området gået sammen om at profilere det levende, naturskønne område. De deltager alle i planlægningen af de nye ”Trails” og undervejs på ruterne vil det være muligt at gøre stop hos dem alle, og få sig en lille forfriskning under besøget.
Parterne i samarbejdet er: Middelfart Kommune, Bridgewalking, Galleri Hindhede, Comwell Kongebrogaarden, Gals Klint Camping, Hindsgavl Camping, Skovgrillen, CLAY, Vin-manden, HUSET, FænøSund Ferie, Hindsgavl Slot, Sinatur Hotel Sixtus, VisitLillebælt.

 

Facebook

Facebook

- deltag i  konkurrencen og vind fede præmier

#Visitlillebaelt#

Instagram

- deltag i konkurrencen og vind fede præmier