Fredericia Teater

Fredericia er stolt af at være hjemby for et af landets bedste og mest toneangivende teater.

Teatret har siden 2011 udelukkende opsat musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark. De fleste af forestillingerne er enten Europa- eller Verdenspremierer. Derudover lægger teatret også hus til et bredt udvalg af arrangementer som koncerter, stand-up og turnerende teaterforestillinger.

Teatrets kreative ambitioner og nytænkende greb har ikke kun medført et hav af anmelderstjerner og publikummer, men også gjort Fredericia Teater til en anerkendt spiller både nationalt og internationalt.

Fredericia Teater er bl.a. kendt for sin opsætning af Disney's Aladdin, som senere blev genopsat på Operaen i København, og for Disney's Den Lille Havfrue - The Musical, som ligeledes blev genopsat på Operaen. I 2015 havde de kæmpe succes med Shu-bi-dua - The Musical, som også blev opsat på Østre Gasværk og Musikhuset i Aarhus.
I 2016 nåede teatrets succes nye højder med endnu en Disney-forestilling, nemlig Klokkeren fra Notre Dame - The Musical. Hen over sommeren 2017 blev Klokkeren fra Notre Dame genopsat på Det Kongelige Teater i København.

Teatret modtog i 2017 hele 3 Reumert nomineringer og sejre, for Klokkeren fra Notre Dame. Med mere end 25 x 6 stjerner var forestillingen i øvrigt den bedst anmeldte nogensinde i Danmark!

Som noget nyt har Fredericia Teater nu også eksporteret sin opsætning af Klokkeren fra Notre Dame til Sverige. 

Derudover har Fredericia Teater i 2017 opsat: Lizzie - The Musical (som også blev flyttet til London), Problemet med Douglas, Legendale og i september var der premiere på den storsælgende forestilling Seebach. Forestillingen slog teatrets rekord i solgte billetter i forsalg og kort efter premieren var spilletiden allerede forlænget af flere omgange og teatret kunne i oktober melde om mere end 100.000 solgte billetter i Fredericia. I 2018 får også Aarhus og København glæde af Seebach. 

I foråret 2018 har Fredericia Teater verdenspremiere på musicalopsætningen af Dreamworks' Oscar-nominerede tegnefilm The Prince of Egypt. Forestillingen vil blive spillet både på dansk og engelsk.
Til efteråret har Fredericia Teater premiere på endnu et stort Disney samarbejde, nemlig Tarzan! 

 

 

Del denne side

Opdateret af:

VisitFredericia turisme@fredericia.dk
 

Kontakt

Adresse

Prinsessegade 29
7000 Fredericia

Telefon

+45 75922560

Fakta

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.7578733
Latitude : 55.566615