Cykelrute - Trelde Næs 34,4 km

Vil du cykle en tur der både byder på spændende krigshistorie, byliv og natur er denne rute et godt valg. Ruten følger dels den nationale rute 5 og dels den regionale rute 58. Det er vigtigt at følge kortets anvisninger, da det ikke er hele ruten, der er skiltet.
Du kan vælge at starte turen i centrum af Fredericia og opleve byens smukke voldanlæg, som er det bedst bevarede anlæg i Nordeuropa. Det var Frederik III, der i 1650 gav befaling til opførelsen af Fredericia Vold og fæstningsby, som i perioder beskæftigede op mod 5000 mennesker. I dag er voldanlægget en af de største offentlige byparker i Danmark. I kan også gøre et stop i Madsby Parken, som er et spændende friluftsområde i den vestlige del af byen.
Ved Rands Fjord kan du nyde frokosten i fred og ro. Her er bakket terræn med småskove, græsningsarealer, dyrkede marker og stejle dalskrænter med løvskov. Rands Fjord var tidligere en fjord, men er i dag omdannet til en ferskvandssø, som er fredet. Slut turen ved Trelde Næs, hvor der både er gode overnatningssteder, mulighed for gåture i skoven og en frisk dukkert ved stranden. Naturen ved Trelde Næs er et helt kapitel for sig selv. Læs mere om det her eller hop på cyklen og oplev det med egne øjne. 

Rutekort, klik her

Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet, klik her

Del denne side

Opdateret af:

VisitFredericia turisme@fredericia.dk
 

Kontakt

Adresse

Trelde Næs
7000 Fredericia

Telefon

+45 7211 3511

Fakta

  • Type

    • Cykelture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.8403167724609
Latitude : 55.61714010615