Cykelrute - Snoghøj-Skærbæk-Hannerup 32,3 km

Turen mellem Snoghøj, Skærbæk og Hannerup er til dig, som gerne vil opleve små havne, natur og skov. Ruten følger dels de nationale ruter 5 og 6 og den regionale rute 58. Det er vigtigt, at du følger kortets anvisninger, da det ikke er hele ruten, der er skiltet.
Skærbæk indbyder til et hvil ved havnen med udsigt til Lillebælt. Øst for byen ligger Skærbæk Strandpark, hvor der er god mulighed for at bade. Du kan også besøge Skærbæk Fiskerisamling, som ligger ved havnen. Her er værktøj og redskaber, som har været brugt i fiskererhvervet i gamle dage. 
Elbodalen er med sin 15 km lange dal et smukt område for naturelskere. Den blev skabt af vandstrømme tilbage i tertiærtiden og er modelleret af is og smeltevand i efterfølgende istider. Elbodalen har op mod 40 m høje skrænter, der skal passeres, når man fra vest nærmer sig Fredericia. Elbodalen har et rigt fugle- og planteliv - eksempelvis yngler isfugl, pungmejse og rød glente i området. Hannerup- og Fuglsang skovene er et hyggeligt sted for familien. Du kan slippe børnene løs på skovlegepladsen eller se hjortene og dådyrene i dyrehaven.

Se rutekort under Links. Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet og download derfra.

Del denne side

Opdateret af:

VisitFredericia turisme@fredericia.dk
 

Kontakt

Adresse

Hannerup Skov
7000 Fredericia

Telefon

+45 7211 3511

Fakta

  • Type

    • Cykelture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.7242307662964
Latitude : 55.555048994867