Lillebælt

Lillebælt er både smalt og meget dybt.

Lillebælt snor sig som et stort S ned mellem Middelfart og Fredericia. Det snoede forløb blev dannet af en gletcher under den sidste istid. Det smalleste sted ved Middelfart er blot 1 km bredt.

Et af de dybeste steder i Danmark er Hundedybet i Lillebælt. Her er 80 meter fra havoverfladen til bunden.Fra nord mod syd i Lillebælt passeres Tragten, som er stedbetegnelsen for indsejlingen til bæltet mellem Strib, Skanseodde og Fredericia Havn.

Den særegne strøm i Lillebælt

Den kraftige vandudveksling mellem Nordsøen og Østersøen giver kraftig strøm. Her mødes ferskvand fra Østersøen med saltvand fra Kattegat, som således giver en helt speciel strøm i bæltet.

Kigger du udover Lillebælt fra land, kan du tydeligt se hvordan strømmer ”snurrer” vandet rundt i alle retninger – det er meget fascinerende.

Langs med bredden er der grønne bøgeskove og stejle klinter, der fortsætter ned under havoverfladen og giver ideelle betingelser for mange slags dyre- og planteliv, med masser af naturoplevelser. Det smukke Fænøsund danner rammen rundt omkring Hindsgavl Halvøen, som er en naturoplevelse i sig selv, både fra vandsiden og på land.

Den Nye Lillebæltsbro, Fredericia/Middelfart

Den Nye Lillebæltsbro

(Opført 1965-1970). I 1970 overtog Den Nye Lillebæltsbro en stor del af vejtrafikken fra Den Gamle Lillebæltsbro, med tre motorvejsspor i hver retning.

Lillebælt – en ægte naturoplevelse

Langs med bredden er der grønne bøgeskove og stejle klinter, der fortsætter ned under havoverfladen og giver ideelle betingelser for mange slags dyre- og planteliv, med masser af naturoplevelser.
Det smukke Fænøsund danner rammen rundt omkring Hindsgavl Halvøen og Snoghøj, som er en naturoplevelse i sig selv, både fra vandsiden og på land.

Den Gamle Lillebæltsbro

Den Gamle Lillebæltsbro

(Opført 1925-1935). Gå en tur over den gamle Lillebæltsbro og indtag den smukke udsigt over byen, bæltet og bøgeskoven.

Lillebælt - mekka for vandsport

Lillebælt giver store muligheder for unikke oplevelser med bl.a.

Dykning
Lystfiskeri
Hvalsafari og sejlture fra Middelfart Gl. Havn.

Vandsport er meget populært i Lillebælt, hvor der med base fra Middelfart Marina udbydes bl.a. Stand Up Paddle (SUP), Safari-ture og meget mere. Fra Fredericia er der bl.a. introduktion til havkajak.

Se mere på vores
Oplevelsesbooking
hvor der er masser af ferieoplevelser.

Livet i Lillebælt

Oplev det marine liv i Lillebælt. Smukke oplevelser under overfladen. Optaget af Havbiolog Søren Larsen, april 2016.

Madpakke/Sandwich

Madpakke/Sandwich

Køb den hos en af vores lokale slagtere, og få mad med på turen af høj kvalitet.

Overnatningsmuligheder

Overnatningsmuligheder

Der er mange muligheder for overnatning i og omkring Fredericia og Middelfart