Krydstogt i Fredericia

I Fredericia er vi stolte af at vi hvert år modtager krydstogtskibe fra hele verden. På anløbsdage summer der af liv i byens gader og der bliver talt mange forskellige sprog. Butikkerne har som regel åben og det tiltrækker mennesker fra nær og fjern. Desuden er der en masse aktivitet på kajen og der er mulighed for at se skibet tæt på. 

Kom ned på kajen ved ankomst og afgang og oplev den helt specielle stemning eller gå en tur på volden og se de store skibe, når du kigger ned mod havnen langs de snorlige gader.

Læs mere om skibene

Hvis du er nysgerrig omkring de store krydstogtskibe som lægger til kaj i Fredericia kan du læse nærmere her.

Hvad laver krydstogtskibene i Fredericia?

Det ene store krydstogtskib efter det andet har lagt vejen forbi Fredericia. Det er der mange gode grunde til og her kan du læse lidt om dem. 

Hvad synes krydstogtgæsterne?

Krydstogtskibene bringer turister fra hele verden til Fredericia. Her kan du se hvad en håndfuld af gæsterne synes om byen. 

Krydstogtanløb i 2018

I 2018 får Fredericia besøg af syv skibe.

Braemar - 10. maj

Ocean Majesty - 8. juni

Saga Sapphire - 9. juni

AIDAcara - 16. juni

Viking Sun - 2. juli

Serenade of the Seas - 1. august

Viking Sky - 1. oktober

Top 10 attraktioner - Fredericia

I Fredericia kan du opleve teater i særklasse, storslået natur og en spændende historie.

Bridgewalking

På konstruktionen af Den Gamle Lillebæltsbro kan du nu gå Bridgewalking (brovandring).

Fredericia

Som fæstningsby har Fredericia spillet en hovedrolle i Danmarks-historien. Her findes et af de største og mest velbevarede fæstnings-anlæg i Europa. Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 1650. Anlægget skulle beskytte overgangen fra Jylland til resten af kongeriget mod fremmede krigsmagter. Det gjaldt f.eks. svenskerne, som besatte og ødelagde byen i 1657. Kampene ved Fredericia den 5. og 6. juli 1849 danner grundlaget for en af de mest berømte fortællinger i den danske krigshistorie. I 1864 indtog østrigerne Fredericia - men denne gang uden kamp. Siden da har Fredericia været et fredeligt og dejligt sted at bo og besøge.

Naturoplevelser i Fredericia/Middelfart

Naturen

Middelfart og Fredericia har naturoplevelser med udsigt til mere.

Fredericia Bymuseum

Bymuseet i Fredericia er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, fortrinsvis siden byens grundlæggelse i 1650. 

Fredericia Teater

Fredericia Teater er en markant institution, der gennem snart 200 år har spillet en aktiv rolle i byens kulturelle udvikling.

Fredericia i dag

Fredericia er i dag en by i rivende udvikling og forandring.
Mange husker stadig turen over Lillebæltsbroerne, hvor man kunne se den gule røg og til tider dårlige lugte, der steg op fra skorstenene fra Fredericias industrianlæg. Der var kemikalieindustri, skibsværft, Shell raffinaderiet osv.
Området hvor der før var skibsværft og kemikalievirksomhed, er i dag ved at blive omdannet til attraktive boligområder under navnet Kanalbyen eller Fredericia C (link). Skibsværftet er flyttet til Fyn og har fundet fine rammer i en del af Lindø værftets ledige anlæg. Samtidig med forvandlingen af området, har man benyttet lejligheden til at klimasikre hele havneområdet.
Selv om Frederik d. 3. i 1600 tallet måtte opgive sine drømme om at efterligne Venedig i Fredericia, har man nu taget idéen op igen - omend i en mindre og mere symbolsk udgave. Men folkene bag Kanalbyen har kigget på de gamle tegninger fra 1600-tallet og ført nogle af de gamle planer ud i livet. De attraktive lejligheder der i disse år opføres, kommer således til at nyde godt af et unikt havneområde med udsigt til blandt andet Lillebæltsbroen, Lillebælt, Strib, legesyge delfiner og - krydstogtsskibe! De store krydstogtsrederier er nemlig ved at få øjnene op for Fredericias muligheder, godt hjulpet af den dybe havn og mulighed for anløb i gå afstand fra centrum og de mange historiske seværdigheder.
Der er dog stadig meget store virksomheder i Fredericia. I flæng kan nævnes Dong Energy, Shell raffinaderiet, der får tilført råolie fra Nordsøen, Carlsberg som har byttet Valby og Hellerup bryggerierne ud med et topmoderne bryggeri i Fredericias udkant. En af Danmarks største havneoperatører ligger i Fredericia (ADP). Derudover ligger et af Arlas og verdens mest moderne mejerier i Taulov, som er blevet knudepunkt for transport, logistik og meget andet.
Så selv om Fredericia er i forandring, ligger byen stadig i et trafikalt knudepunkt med motorvejsnet, jernbanenet og én af Danmarks største havne lige udenfor døren. Store trækplastre for virksomheder, øget beskæftigelse til byen og dermed muligheder for at udvikle byen yderligere. Ikke så ringe endda, som vi siger på jysk!

Shopping i Fredericia

Fredericia byder på shopping med udsigt - til Lillebælt på den ene side og Fredericia Vold på den anden side. Gå på opdagelse i byens mange butikker og nyd en kop kaffe på et af de hyggelige caféer.

Kanalbyen ved Lillebælt

Kanalbyen ved Lillebælt bliver en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.