Dykning i et af Nordeuropas bedste dykkerområder

Der er mange gode dykkersteder på Fyn. Lillebælt ml. Middelfart og Fredericia er ét af dem. Variationen under overfladen i Lillebælt er unik. Mulighederne for vægdyk, strømdyk og dybde dyk direkte fra stranden har gjort Lillebælt til et af Nordeuropas bedste dykkerspots.
Dykning ved eksempelvis Den Gamle Lillebæltsbro på Fredericia-siden, oplever du den smukke granitbeklædte bropille, og større sten med brødkrummesvampe i flotte orange farver. Spektakulære vægdyk med masser af liv. Store kolonier af søpunge, lyserøde jordbærpolypper, kæmpestore sønelliker og meget mere. Mulighed for dybde dyk ned til 40 meter.

Dykkersteder

Dykkersteder

Dykning i Lillebælt er yderst attraktivt, bl.a. fordi der er mulighed for dykning langs Væggen

Lillebælts variation giver unikke oplevelser for dykning

Du kan opleve alt fra torskeyngel, sønelliker og små tangnåle til store lerblokke, der ligger som klynger på et koralrev og udgør gode gemmesteder for fisk. Her møder du ofte store torsk og havørreder. Der er stærk strøm i bæltet så har du muligheden, er en følgebåd og/eller overflademandskab på land en god sikkerhedsforanstaltning. Under overfladen finder du også en af verdens største marsvinbestande, netop fordi, der er et mangeartet liv under overfladen. Det er ingen tilfældighed, at dykkere fra det meste af Europa er vilde med at dykke i Lillebælt ved Middelfart og Fredericia. Der er garanti for storslåede dykkeroplevelser under vandet.

DMI Vanddybde

Sikkerhed for fritidsdykkere

Livet i Lillebælt

Oplev det marine liv i Lillebælt. Smukke oplevelser under overfladen. Optaget af Havbiolog Søren Larsen, april 2016.

Snorkelsti v. Grimmermosehuset

Hop i vandet ud for Grimmermosehuset og oplev livet under overfalden. Følg snorkelstien, som løber langs med stranden. Snorkelstien er for begyndere og let øvede snorkeldykkere.

Lej et våddragtsæt som består af våddragt, snorkel, maske, støvler, finne, og hætte.

Snorkelsti v. Grimmermosehuset

Snorkelsti v. Grimmermosehuset

Langs med snorkelstien, som er ca. 50 m lang, er der placeret 8 informationsskilte som fortæller om det liv du kan opleve under overfladen netop her

Snorkling

Snorkling

Prøv en tur på ny snorkelsti ved Lillebælt

Dykning i Danmark

Diving Denmark
Dykning i Danmark er attraktivt. "Diving Denmark" er navnet på den nye dykker-destination for Lillebælt og Øhavet. Se filmen her, og bliv inspireret til de mange dykker-oplevelser der er under overfladen i Lillebælt og Øhavet.
 
Dykning i Lillebælt
Oplev Lillebælt under overfladen og se bl.a. de flotte farver, fladfiskene, svampene og søstjernerne.

Dykning i Danmark

Dykning i Lillebælt

Snorkelsti i Lillebælt

Her kan du se en forsmag på at snorkle på den nye (2015) snorkelsti i Lillebælt.

Hvalsafari i Lillebælt

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve den lille hval, marsvinet på tætteste hold.

Hvalsafari på Lillebælt

Snorkelsti i Lillebælt

Marsvin i Lillebælt