Arkitektur og kirker

Hvis du er interesseret i arkitektur, er du meget velkommen til at besøge Middelfart og Fredericia ved Lillebælt, og se de forskellige arkitektoniske perler ved bæltet; virksomheder, naturcenter, pladsen omkring det tidligere sindssygehospital i Teglgaardsparken og meget andet.

Kanalbyen ved Lillebælt

Kanalbyen ved Lillebælt - bliver en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.

KulturØen

KulturØen

Den skulpturelle bygning indeholder biograf, turistinformation, og Danmarks smukkeste bibliotek. Her har du gratis hotspot til din laptop.

Den Nye Lillebæltsbro, Fredericia/Middelfart

Den Nye Lillebæltsbro

(Opført 1965-1970). I 1970 overtog Den Nye Lillebæltsbro en stor del af vejtrafikken fra Den Gamle Lillebæltsbro, med tre motorvejsspor i hver retning.

Den Gamle Lillebæltsbro

Den Gamle Lillebæltsbro

(Opført 1925-1935). Gå en tur over den gamle Lillebæltsbro og indtag den smukke udsigt over byen, bæltet og bøgeskoven.

Kirker

Der er flere forskellige kirker i Fredericia og Middelfart Kommune. Dog kan Husby og Christianskirken fremhæves som de mere specielle kirker.

Meldahls Rådhus

Det flotte rådhus overlevde heldigvis Preussernes bombardementer i 1864 krigen. I dag fremstår rådhuset som en historisk perle og et fint eksempel på dansk bygningsarv. 

CLAY Keramikmuseum Danmark

CLAY - En arkitektonisk perle

Når du ankommer til CLAY Keramikmuseum Danmark, vil du opleve et møde mellem det historiske og det moderne – en møde, der afspejler sig både i museets unikke samling og i den smukke arkitektur.

Havnefronten i Middelfart

Her spiller boliger, caféer, lystbådehavn, den gamle havn, KulturØen og Middelfart Sparekasses prisbelønnede hovedsæde forbilledligt sammen med de rekreative områder.