Fredericia Teater

Fredericia Teater ligger på Prinsessegade 29 i Fredericia. Teatret har siden oktober 2011 udelukkende opsat musicals der aldrig før er spillet professionelt i Danmark - stort set alle som enten Europapremiere eller urpremiere. Derudover danner teatret ramme om et bredt udvalg af arrangementer som koncerter, stand-up og turnerende teaterforestillinger.

Teatrets mål er at afmystificere "nye" forestillinger og vise, hvad musicalgenren kan. De mener at der skal være noget for alle. Også dem, der troede, at musicals ikke var noget for dem. Teatrets kreative ambitioner og nytænkende greb har ikke kun medført et hav af anmelderstjerner og publikummer, men også gjort Fredericia Teater til en anerkendt spiller både nationalt og internationalt.

Fredericia Teater er bl.a. kendt for sin opsætning af Disney's Aladdin, som senere blev genopsat på Operaen i København, og for Disney's Den Lille Havfrue - The Musical, som ligeledes blev genopsat på Operaen. I 2015 havde de kæmpe succes med Shu-bi-dua - The Musical, som også blev opsat på Østre Gasværk og Musikhuset i Aarhus. I 2016 havde teatret premiere på endnu en Disney-satsning, nemlig Klokkeren fra Notre Dame - The Musical. Hen over sommeren 2017 spiller Klokkeren fra Notre Dame på Det Kongelige Teater i København.

Derudover har Fredericia Teater i 2017 opsat: Lizzie - The Musical (som også blev flyttet til London), Problemet med Douglas, Legendale og til september er der premiere på Seebach - The Musical.

I 2018 har Fredericia Teater verdenspremiere på opsætningen af Dreamworks' The Prince of Egypt. Forestillingen vil blive spillet både på dansk og engelsk.

Teatret modtog i 2017 hele 3 Reumert nomineringer og sejre, for Klokkeren fra Notre Dame.

 

Del denne side

Opdateret af:

VisitFredericia turisme@fredericia.dk
 

Kontakt

Adresse

Prinsessegade 29
7000 Fredericia

Telefon

+45 75922560

Fakta

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.7578733
Latitude : 55.566615